I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hemliga tips som ger dig firmans bästa självförtroende


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Du vet säkert redan att självförtroende (spelat eller riktigt) spelar en enorm roll för framgång på jobbet. När du utstrålar självförtroende så drar du människor till dig. Folk lyssnar, följer efter och köper till och med saker av dig. Att visa självförtroende är samma som att visa omvärlden att du vet vad du gör

Så tänk dig att du just börjat på ett nytt jobb eller med något nytt på jobbet där du är nu – du har inte världens bästa självförtroende i de situationerna. Du vet inte riktigt hur du ska göra, du känner dig inte bekväm med rutinerna och du kanske inte har hunnit etablera några relationer med dina medarbetare heller.

Det finns några enkla tricks som kan hjälpa dig att ta dig igenom den här fasen och här kommer de:

Fake it till you make it
Självförtroende handlar bara om vad andra ser och att agera som om du hade världens bästa självförtroende kommer göra att du utan problem kommer att uppfattas som självsäker. Du vet hur det kan vara om man känner sig lite nere och inte kan visa det utan tvärtom måste visa sig glad och positiv och låtsas att inget är fel – i de flesta fall uppfattas du som just glad och positiv och själva beteendet smittar av sig och lyfter dig också. Det handlar om tankemönster – att bete sig som man vill uppfattas (Nej, jag är inte vän av att låsa in sitt känsloliv eller bli en teflonmänniska – jag snackar om att använda kunskapen när den behövs).

Sug i dig all kunskap du kan och lär dig att ställa frågor
Självförtroende kommer naturligt till den som kan mycket om något. De bästa säljarna är de som kan svara på frågor om de minsta detaljer. När man kan mycket om det man säljer så kan man lägga all energi på att sälja istället för att oroa sig för att bli ställd mot väggen av frågor. Ställ frågor själv och visa därigenom att du är en tänkande och intresserad människa

Ta bort allt du tänker som trycker ner dig själv
Inget trycker ner dig lika mycket som evigt malande negativa monologer som säger ”du klarar inte det här”, ”Du är inte tillräckligt bra för…” Varför är du inte det. Säg åt den där idioten i huvudet att hålla truten en gång för alla. Du fixar det där lika bra som någon annan. Antagligen bättre.

Se ut som den där självsäkra personen du vill se ut som
Det är hårt men sanningen är att hur man klär sig, doftar och för sig har massor att göra med hur andra uppfattar dig. När du har kläder du känner dig snygg i så känner du dig mycket säkrare och starkare.

Ok, var det där lite väckelsemöte och en uppstapling av självklarheter tycker du? Bra i så fall. Då vet du ju hur man gör redan

Den snabbaste vägen till ett fantastiskt självförtroende

Jag vill - jag kan - Jag ska!

"Jag har läst ett enormt antal "självhjälpsböcker" och böcker om mental träning, nlp m.m, för jag har ett stort intresse i detta ämne, men när jag snubblade över "Jag vill, jag kan, jag ska" av Thomas Nilsson så kände jag att om jag hade hittat denna bok för flera år sedan så hade jag inte behövt köpa nån mer bok. Helt otroligt bra är den!!!
Kent Ögren

”Boken hjälper mig varje gång jag tappat tron och drömmarna. Jag önskar jag kunde skriva att jag sträckläste den, men då hade ju inte boken fyllt sitt syfte. Jag hinner nämligen bara något kapitel åt gången innan jag åter är en “doer” och i full färd med nya planer! Tack för mycket kloka ord och för att jag får vara jag, för jag VILL, jag KAN och jag SKA! =) Den ger mig inspiration och påminner mig om vad som är viktigt för mig. ”
Nathalie Andersson

”På ett lättsamt och trevligt sätt tog boken mig tillbaka till mig själv. Många "livscoach-tips" är antingen så analyserande så man till slut tror att allt man gjort i livet har varit fel. Andra är så äckelhurtiga så man tröttnar på att läsa/lyssna efter fem minuter. Den här boken är full med tips och trix som är lätta att ta till sig var man än är i livet och man känner att man växer i lagom takt. Boken har hjälpt mig enormt. Den ligger på nattduksbordet och jag läser något passande kapitel i den så fort jag börjar känna mig lite låg. Superbra och billig form av terapi! Jag vill-jag kan-jag ska har (tillsammans med boken Rivstart) hjälpt mig att ta steget för att förverkliga min dröm, att starta eget företag och bli min egen chef. Efter lite peppning från boken tog jag mod till mig och sade upp mig från mitt jobb, ett jobb som inte har varit roligt på många år, på en arbetsplats som enbart andas kaos, knäckta medarbetare utan framtidstro osv. Jag har tipsat mina kollegor om den här boken. Risken är att det blir tomt på arbetsplatsen om alla läser den.”
Agneta Hermansson, AH Stallkonsult

"Boken ifrågasätter mycket och konfronterar tankar som man har! Man får aha-upplevelser och man kan se på saker från olika synvinklar. Den är lättläst och har ett bra format!"
Paul Spartalis

"Boken innehåller många användbara tips när man kört fast och det känns tungt med försäljningen. Den är mycket lättläst och rekommenderas av mig."
Michael, Eksit Data

"Jag köpte boken ”Jag vill – jag kan – jag ska” till en mycket kunnig kollega som gör ett bra jobb men behöver stärka sitt självförtroende och förstå hur bra jobb hon gör.
Det gör mig gott att hjälpa henne att bli starkare och må ännu bättre i sitt yrkesliv."

Börje Johansson, Hill-Rom Liko Nordic

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Lev smartare och ha det roligare
Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, praktiska råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv.

Smartare liv startade så sent som hösten 2012 och har drygt 7 000 prenumeranter

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker från Ego förlag om att leva ett smartare liv.

Här kan du se om Nyhetsbrevet Smartare liv är något för dig.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.