I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Varför har alltid vissa människor sån himla tur?


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Det finns en del irriterande typer som alltid verkar vara på rätt plats vid rätt tidpunkt:
 • Deras företag växer.
 • De blir befordrade hela tiden.
 • Kort sagt – de lyckas alltid!

 • Men vad beror den här orättvisan på egentligen?
  Om vi för ett ögonblick tar bort Lottovinnarna, som ju är löjligt få i förhållande till antal spelare så finns det en del individer som hela tiden verkar ha en fantastisk tur med allt.

  Har de hartassar i fickorna? Går de aldrig under stegar och är det bara de som spottar tre gånger när de ser en svart katt som får tur här i livet och arbetslivet?

  Nej, det är tydligen inte så. Jag har fått höra en hemlighet om personer med tur och nu ska du få höra den också:


  Här är varför vissa människor alltid har sån himla tur:

  1. De är proaktiva.
  En person som konsekvent lyckas med saker sitter inte och väntar på att turen (eller kunderna) ska knacka på dörren.

  2. De har en positiv attityd.
  Jag tror att man skulle kunna bevisa att vi människor får vad vi tänker på mest. Folk som lyckas med saker tror på sig själva och sina förmågor och det det inte kan nu - lär de sig – så att de blir mer positiva till sin förmåga och sig själva.

  3. De brinner för det.
  Förutom att vara positiv så är de som lyckas fulla av passionen att nå sina mål. De letar efter chanserna som andra inte letar efter, och tar dem. Många av de som har “tur” har också något att bevisa. Kanske för en fru/man/vänner/en taskig kille från årskurs fem/ eller någon annan.

  4. De är beredda.
  Personer med "tur" är mentalt, fysiskt och känslomässigt redo att bita tag i vad det nu är de vill bita tag i. De har läst böckerna, gjort grundjobbet, lärt sig, jobbat hårt för att vara beredda när chansen kommer.

  5. De har ett längre perspektiv.
  Till skillnad från Lottospelaren som litar på turen från vecka till vecka så vet vår hjälte/hjältinna att framgång inte kommer lätt. Det är bara att titta på vilken framgångsrik person som helst för att inse att var och en av dem har haft frustrerande perioder och bakslag. De ger inte upp tio meter före målsnöret.

  6. De har gjort hundåren.
  Tursamma personer är villiga att börja i liten skala och jobba sig uppåt. De har tålamodet och prestigelösheten att inte kliva in och vara bäst direkt. Smart.

  7. De vet exakt vart de ska.
  De här tur-människorna vet vad de vill åstadkomma och kan visualisera slutresultatet framför sig i detalj. De motiveras av den spännande bild de försöker göra verklighet av. De vill inte bara bli lyckliga eller framgångsrika sådär i största allmänhet.

  8. De är flexibla.
  Hur förberedd man än är kan man aldrig förutse all bakslag och sidospår man dyker på under resan. Att stanna upp och se var de är på väg och ändra saker ligger i de ”tursammas” natur. När något inte fungerar så klagar de de inte över vilken otur de har – de ändrar saker.

  9. De tar risker.
  Att ta risker handlar inte om att satsa hela lönen på Lotto. Riktig framgång handlar i de flesta fall om att göra det man gör på okänd mark och med risken att bli förlöjligad – men att strunta i det - eller i alla fall låtsas att man struntar i det och ta nya tag.

  10. Citatet
  "Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag"
  Ingemar Stenmark

  Frågan är nu - vilken slags tur vill du ha?

  Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

  Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

  "Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
  Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

  Tina, putasmellonme.com

  "Har du sett Jumanjii Stefan? Några barn hittar ett spel som har ett eget liv. När de går nära spelet hör de en trumma inne i spelet. Så är din nya bok. Jag öppnade den och läste. Och skrattade och grät. Hjärtat slår fortare när jag läser. Nu ligger den på mitt nattduksbord och jag hör hur den trummar. Jag har aldrig läst något så fantastiskt i hela mitt liv. Jag vet inte vad jag ska säga."
  Elin Eriksson, Malmö

  "Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
  Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

  Anna Bengelsdorff, Ellos

  "Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
  Mia Rieder

  "Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
  Ulf Engerby, Qbranch AB

  Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

  Om artikelförfattaren:

  Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


  Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
  Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


  Artikeln är skyddad med Google authorship


  Veckans samvetsfråga:
  När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


  Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
  Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

  Lev smartare och ha det roligare
  Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, praktiska råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv.

  Smartare liv startade så sent som hösten 2012 och har drygt 7 000 prenumeranter

  Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker från Ego förlag om att leva ett smartare liv.

  Här kan du se om Nyhetsbrevet Smartare liv är något för dig.

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.