I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Använder du din tid rätt?


Smarta tips för chefer – en gång i månaden direkt i e-posten
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Tid som har gått får vi aldrig tillbaka. Och eftersom en människa i bästa fall får 30 000 dagar så är tid som bara flyter iväg helt meningslös (om du inte sitter med dina nära och kära och bara är förstås). Jag pratar om jobbet. Vad gör du egentligen på jobbet? Besvara de här frågorna och analysera dina svar.


1. Gör det bästa av den hjälp som finns runt omkring dig?
2. Kan du svara ”ja” mer än nittio procent av gångerna du ställer dig frågan, ”är det här ddet bästa sättet att använda min tid just nu”?
3. Använder du ett effektivt kalendersystem eller bra att-göra-listor?
4. När du väntar på andra, använder du då din tid effektivt?
5. Har du normalt allt du behöver på en armlängds avstånd utan att behöva leta efter det?
6. Lägger du mindre än tio procent av din arbetsdag på rutinuppgifter?
7. Lägger du mindre än tio procent av dina arbetsdagar på snicksnack i korridoren och på arbetsuppgifter som inte ligger på din prioritetslista?
8. Är mindre än tio procent av dina arbetsdagar fyllda av tidsödande aktiviteter som avbrott och uppskjutande?
9. Lägger du mindre än tjugo procent av dina arbetsdagar på att släcka bränder, hantera kriser och ta hand om personliga konflikter?
10. Lägger du mer än femtio procent av dina arbetsdagar på strategiska aktiviteter som att lära, planera, skapa och åstadkomma saker?

Resultatanalys
Om du svarar ja på de första fem frågorna finns det mycket att göra för att du ska vinna mer tid. Om du du svarar ja på resten av frågorna är du redan hemma. Grattis

Lästips som andra har gillat

100 sidor om hur du vinner tid

"Ännu en tipsbok med korta och koncisa råd från Redaktionens förlag. Stefan Ekberg går igenom allt från hur du undviker tidstjuvar på jobbet som beslut som tar för lång tid att fatta eller perfektionism till hur du hanterar inkommande telefonsamtal eller din e-post mest effektivt. Men det handlar också om att ha det roligare på jobbet"
Svenska Dagbladet

"Kul bok om hur du gör det bästa av tiden och dödar tidstjuvarna som stör i jobbet."
Aftonbladet

"Boken "100 sidor om hur du vinner tid" ger konkreta tips på hur du besegrar papperstravar, sätter mål som drar dig framåt och hur du får andra att göra saker åt dig."
City

"Det bästa tipset om att vinna tid är att inte läsa en massa böcker med sådant som är självklarheter för en tidsfascist som jag. Men nu läste jag "100 sidor om hur du vinner tid" på tåget till jobbet, så upplevde jag läsningen som ren tidsvinst...Dessutom innehåller boken också en del goda tankar och givande tips om arbetsglädje och kreativitet."
Lön & Jobb

"Hinner du inte läsa boken? DÅ är det precis det du ska göra, redan i eftermiddag."
Du&Co

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Chefstipset här:

Vill du bli en ännu bättre chef?
Här får du tips som gör din vardag som chef lättare. Allt ifrån hur du motiverar till kritiserar på rätt sätt - och självklart hur du leder personalen direkt mot målen.

Chefstipset har 24 000 prenumeranter och har funnits i tio år i år.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket från Bokförlaget Redaktionen med böcker för chefer.

Läs vad du får för tips...

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.