I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur bra är du på att fira?


Sveriges populäraste tipsbrev för företagare
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det firas alldeles för lite på svenska företag - är det samma på ditt? Jag är själv värdelös på att fira men ska bli bättre. För några månader sedan fick jag ett pris från Sälj & Marknadshögskolan i samarbete med Säljarnas riksorganisation (det var ett pris till förlaget för att vi gör sånt som de gillar).

Men jag var mitt uppe i skrivandet av den här boken och kunde inte ens ta emot priset. Skandal!

För det är viktigt att fira för dig och mig. Vi jobbar hårt och själva firandet gör att man gillar att fortsätta göra det.

Ändring - NU!

Den här texten är en påminnelse till dig att fira små och stora framgångar så ofta det går.

För tänk om du skulle fira dina framgångar lika lång tid som du grämer dig över dina motgångar – vilket resultat skulle det få? Sug på den karamellen en stund.

Det finns ju faktiskt ett skäl till varför idrottslag firar varje mål. Det lyfter spelarna och får dem att bli sugna på att fira igen (enkelt uttryckt: Ge järnet för att få in en boll, en puck till).


Det här är vad jag undrar över:

 • Varför blir det krismöte om du förlorar tre kunder när det inte blir ballonger och serpentiner när du vinner fem nya?

 • Varför finns det säljmål men inte särskilt uppställda firarmål på alla företag (om vi når det här så ska ni få se på "Champagne och slänga chefen konferens-
  hotellspoolen")?

 • Varför firar vi inte nyvunna kunskaper (upp på lastbilsflaket med alla säljare som blir certifierade för X)?

 • Varför ger inte ledningar bort privat firande för personer som lyckats med något svårt (en middag med fru/man på ett trevligt ställe)?


 • Varför finns inte sånt här? Är det för att det i någon slags hemlig företagsbok står att företagande är allvarligt och att framgångar inte ska firas? Jag vet inte, men nu skärper vi till oss tycker jag. Eller vad tycker du?

  Så, vad ska du fira i veckan?

  Tråkigt eller kul på jobbet - välj själv

  Äntligen måndag - 217 sätt att göra dina arbetsdagar mycket roligare

  ”Äntligen måndag” är en bok i smidigt format som är mycket lättläst med massor av bra vardagstips.
  Boken har gett mig verktyg hur jag kan må bra på jobbet även då tunga och jobbiga uppgifter ska göras, eftersom jag själv väljer hur jag vill må och låter mig påverkas. Tråkiga saker behöver inte kännas påfrestande om du kan tänka positivt och belöna dig själv. Utmärkt bok att ha lätt tillgänglig när hjälp behövs för att bryta invant mönster till ett bättre och ha roligt istället för tråkigt.”

  Anette Palm

  ”Äntligen måndag gav mig mycket praktiska tips för att kunna tänka i annorlunda och nya banor för att öka min trivsel på jobbet! Jag har praktiserat många av författarens tips på min arbetsplats med mycket god resultat och uppskattning från kollegor. Formatet är perfekt då jag kan ha den med överallt.”
  Bijan Habibi

  ”Den innehåller konkreta tips som man kan göra för att få arbetsdagarna roligare. Boken skapar faktiskt en roligare arbetsmiljö, med ständigt nya uppslag som kan passa i olika sammanhang.”
  Magnus Carlsson, Lyckeby

  ”Jag har haft störst nytta av boken när det känts lite motigt, då har jag satt mig en stund och läst ett gäng sidor, då glider mungiporna upp igen och jag känner att suget kommer tillbaka.”
  Carl-Johan, Hydraulikoptimering Bohuslän  Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

  Om artikelförfattaren:

  Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


  Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
  Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


  Artikeln är skyddad med Google authorship


  Veckans samvetsfråga:
  När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?  Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
  Prenumerera gratis på månadsbrevet Smarta tips för företagare här:

  Prenumerera på gratis tips som tar dig framåt som företagare
  Du får konkreta tips och påminnelser om:
 • Hur du driver ditt företag lönsammare
 • Hur du spar tid och pengar
 • Hur du tjänar mer pengar
 • Hur du får fler kunder
 • Hur du jobbar effektivare och hinner mer

 • Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket från Bokförlaget Redaktionen med böcker för smarta företagare.


  Läs gärna vad brevet innehåller

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.