I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Sitter du fast? Så här lätt kommer du loss igen


Sveriges största och populäraste tipsbrev om att starta eget
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Som företagare fastnar man ibland. Det kan vara i rutiner, i en framåtrörelse som inte kommer, i idéer som liksom aldrig blir något. Ja, du vet hur det är när man fastnar på en platå, trampar vatten eller sitter i ett fordon som bara slirar (det finns många liknelser för samma sak).

Jag har en lista som kan hjälpa dig nästa gång du fastnar. Den hjälper mig ungefär en gång i halvåret när jag känner att det mesta börjar bli för spenvarmt för min smak. Här kommer den till dig.


Fem tips som får dig att komma loss när du behöver det.

1. Jobba snabbare.
När man sitter fast är det bra att börja tänka kvantitet och fart istället för kvalitet, små steg hellre än stora och hur många saker du kan få igång direkt, nu på en gång. Gör en lista över ett antal mindre saker som du kan göra och gör dem sedan i snabb takt. Gör klart den första saken innan du går vidare på nästa och utmana dig själv att klara av minst fem saker varje dag innan du går hem.

2. Lyssna med andra.
Ibland är nya friska tankar från andra det enda som behövs för att putta igång allt igen. Prata med någon du litar på. Fråga. Ät lunch med någon smart person och be om feedback

3. Släpp byråkratin.
Den som jobbar med eller har ett företag med mer än en person kommer att möta byråkrati i olika former. Det är ingen tvekan om att, när någonting måste göras enligt någon löjligt ålderdomlig process eller när dina handlingar måste överensstämma med en onödig grad av politisk korrekthet - då tappar man energi och fastnar. Hur kan du göra för att komma undan och bara gasa på? Fundera över det. Se till så att dina goda och nyttiga handlingar står över byråkratin och intressera dig bara för resultatet.

4. Lyssna på andras problem.
Prata med dem som verkligen förstår – kunderna, men istället för att förklara dina problem för dem, låt dem förklara sina för dig. Att få höra vad kunderna brottas med ger energi eftersom du antagligen ganska lätt kommer att se vad du kan hjälpa dem med.

5. Fokusera på framåtrörelse, inte perfektion.
Ibland är det bättre att komma framåt och göra något bra än att jobba och jobba – och jobba för att få något perfekt som aldrig kommer ur dina händer. Bra idéer är ofta resultatet av “trial and error”. Att komma igång och klanta till det lite ger dig viktiga lektioner om hur du ska göra istället och du får en bättre definition på problemet när du kastar dig in i det, snarare än grubblar och tänker.

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Har du sett Jumanjii Stefan? Några barn hittar ett spel som har ett eget liv. När de går nära spelet hör de en trumma inne i spelet. Så är din nya bok. Jag öppnade den och läste. Och skrattade och grät. Hjärtat slår fortare när jag läser. Nu ligger den på mitt nattduksbord och jag hör hur den trummar. Jag har aldrig läst något så fantastiskt i hela mitt liv. Jag vet inte vad jag ska säga."
Elin Eriksson, Malmö

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Starta eget här:

Sveriges största tipsbrev om att starta eget - helt gratis att prenumerera på

I tipsbrevet Starta eget får du smarta tips och konkreta verktyg som hjälper dig att lyckas bättre med ditt företag.

Starta eget är Sveriges största tipsbrev om att starta eget med drygt 140 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med Starta-egetböcker från Bokförlaget Redaktionen.

Exempel på Sveriges största brev om att starta eget ser du här.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.