I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

10 sätt att skaffa passiva inkomster

Vill du fortsätta jobba 50, 70 eller 100 timmar i veckan i resten av ditt liv? Klart du inte vill.

Inte jag heller.

Vill du kunna ta ledigt ibland utan att oroa dig för vad som händer med ditt företag?
Jag med!

Nyckeln till det här är passiva inkomster. I de flesta mindre företag ser det ut så att du tar hand om en kund i taget. Det alla småföretagare brukar märka efter ett tag är att man bara har ett visst antal timmar per dag att utnyttja (om de inte visste det förut). Så hur gör man då för att få företaget att dra in mer pengar? Du kan höja dina priser, men det finns oftast ett tak för vad som är realistiskt för det. Om du vill tjäna mer pengar måste du bli lite mer kreativ. Vill du växa och tjäna mer pengar – i så fall är de här tipsen direkt riktade till dig:


10 sätt att skaffa passiva inkomster

1. Tjäna kommission på andras produkter och tjänster. Om det finns andra som säljer saker som du gillar, då är du galen om du inte utnyttjar tillfället till att tjäna pengar på dem genom att sälja dem till dina kunder. Det kan vara så enkelt som att du refererar kunder till andra och har kommit överens med den leverantören om en hittelön för kunden.

2. Sälj andra företags produkter. Om du har seminarier eller en sajt, så har du också fantastiska möjligheter att sälja produkter som ligger i linje med det du själv redan säljer. Erbjud dina besökare böcker, kurser, programvaror eller vad du tror att de vill ha. Att sälja andras produkter kan ge dig dubbla inkomster för varje engagemang du har för kunderna.

3. Sälj andra företags tjänster. Om det du jobbar med just nu är väldigt populärt, överväg att ta in underleverantörer till dig. Du kammar hem affärerna och de gör jobbet. Du tjänar procent på deras arvoden. Det kan också vara så att du säljer A och någon annan säljer B. Din kund behöver båda. Erbjud A från ditt eget företag och anlita leverantören av B som din underleverantör som jobbar i ditt namn.

4. Sälj e-böcker från din sajt. Med rätt innehåll är det ett perfekt sätt att tjäna pengar på besökare som har problem, men som inte kommer att bli dina kunder. Du har ju redan kunskaperna om ditt område och det gör det enkelt att sätta ihop en riktigt bra e-bok som hjälper kunderna inom ditt område.

5. Starta en e-learningskola på din sajt. Sätt ihop tjugo lektioner och låt kunder som inte kommer att anlita dig (de kanske kommer från annan ort) få en kurs på området till ett pris av några hundralappar. Om du har kurser eller seminarier idag, så har du också redan materialet klart. Förpacka om det så att det passar som en kurs.

6. Gör en egen bok om ditt område. Om du föreläser ofta så är det en perfekt avslutning att kunna erbjuda din nya bok till åhörarna. Det kanske känns jobbigt att skriva en hel bok, men en bok kan utvecklas genom att du över tid skriver ett antal artiklar och sedan samlar allt material till en bok.

7. Mjukvara. Finns det en process som du använder med kunder som de skulle kunna göra själva om den var mer automatisk? Din process skulle i så fall kunna bli en unik mjukvara som kan nå fler.

8. Mentorprogram. Dina adepter i ett mentorprogram kan vara samma personer som skulle kunna vara dina kunder eller så kan de vara kollegor som vill lära sig av dina erfarenheter. Ditt mentorprogram skulle kunna utföras i en klass, per telefon eller via e-post.

9. Kan du sälja din tjänst som en prenumeration?

10. Kan du organisera event där du samlar expertis som ger en komplett bild av ditt område och som kan locka åhörare som får en dag full av samlad erfarenhet från flera föreläsare?

Lite att börja med...

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Har du sett Jumanjii Stefan? Några barn hittar ett spel som har ett eget liv. När de går nära spelet hör de en trumma inne i spelet. Så är din nya bok. Jag öppnade den och läste. Och skrattade och grät. Hjärtat slår fortare när jag läser. Nu ligger den på mitt nattduksbord och jag hör hur den trummar. Jag har aldrig läst något så fantastiskt i hela mitt liv. Jag vet inte vad jag ska säga."
Elin Eriksson, Malmö

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Lev smartare och ha det roligare
Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, praktiska råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv.

Smartare liv startade så sent som hösten 2012 och har drygt 7 000 prenumeranter

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker från Ego förlag om att leva ett smartare liv.

Här kan du se om Nyhetsbrevet Smartare liv är något för dig.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.