I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

9 skäl till varför du inte får de resultat du vill ha


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Är du trött på att trampa vatten?

Ibland fastnar man i det man håller på med. Det händer oss alla och i de lägena är det bra att gå tillbaka några steg för att ta tillbaka kontrollen.

Det löjliga är att det oftast är samma dumma skäl som håller oss tillbaka. Vi glömmer bort dem helt enkelt. Idag ska du få en tuff genomgång av de här skälen så att du kommer ihåg dem igen - för du kan dem redan.

Ibland fastnar man i det man håller på med. Det händer oss alla och i de lägena är det bra att gå tillbaka några steg för att ta tillbaka kontrollen.

Det löjliga är att det oftast är samma dumma skäl som håller oss tillbaka. Vi glömmer bort dem helt enkelt. Idag ska du få en tuff genomgång av de här skälen så att du kommer ihåg dem igen - för du kan dem redan.


1. Du kommer inte loss.
Istället för att göra något så skjuter du dem på framtiden. Du pratar mycket om att du vill göra något men handlar inte. Det kan finnas många skäl till varför du inte kommer igång men oftast handlar det om att du inte vill det tillräckligt mycket. Kanske att det du tror att du vill - egentligen inte är det du vill?

2. Du undervärderar målet.
Du tänker dig att du står på A och ska till B och av naturliga skäl vet du inte vad du kommer att stöta på för problem under resan. Det visar sig snart att du måste passera A1, A2, A3 osv innan du når fram till B och du tröttnar på vägen. Nyckeln till att lyckas är att stanna upp och lära sig hela tiden och gärna att kliva in i allt man ska göra och utgå från att det blir tufft. Om man gör det går det inte att misslyckas.

3. Du fastnar i pladderstadiet.
Den som överanalyserar målet får andra problem, nämligen att aldrig komma igång. När någon ger dig förslag så lägger du mer tid på att hitta skäl till att de inte kommer att fungera än att köra på. Sluta vara rädd för misstag. Den som inte gör några misstag har aldrig varit ute och petat på sina egna personliga gränser.

4. Du har gjort din värld för smal.
Du gör samma saker, pratar med samma människor (gärna om samma saker) och tar dig inte utanför din värld för att lära dig något nytt. Du läser inga nya böcker, utbildar dig inte mer och träffar inga nya människor med positiva och drivna personligheter som kan hjälpa dig framåt.

5. Du jobbar inte smart.
Om man gör samma sak om och om igen så får man exakt samma resultat. Om du inte får ut vad du vill ha är det en tydlig signat att det är dags att förändra det du gjort hittills. Läs fem tips om att jobba smart här.

6. Du är rädd och undviker att handla.
Så kan det vara. Mycket som är nytt är också skrämmande eftersom man kan misslyckas. Det är därför du skjuter upp processen så länge som möjligt. Tyvärr så kommer inte resultaten automatisk om man skjuter upp saker. Resultat kommer när man kavlar upp ärmarna. Rädslan försvinner inte av att vänta. Acceptera din rädsla och gör det i alla fall.

7. Du är lättdistraherad.
Med andra ord så blir du distraherad av allt annat som kommer på ditt bord och hanterar det istället för att prioritera målen. Gör det tydligt för dig själv vad du vill ha och håll dig till det. Mät allt annat som kommer i din väg mot det mål du har och se om det har förtjänat din uppmärksamhet innan du tar itu med det.

8. Du ger upp för snabbt och för lätt.
Du kan ge upp innan du ens har börjat. Du måste lära dig att gilla fajten och att se de små segrarna och kanske till och med bli lite förbannad när det går dig emot. Kämpa vidare så ska du se att det lossnar.

9. Du är fångad av dina egna vanor.
Du envisas med att göra saker på ett visst sätt och har stängt dörren för alla nya idéer. Att lyckas handlar om att ta in nya tankar, idéer, metoder och vägar för att nå sina mål och att klokt utvärdera dem (allt nytt är inte såklart inte bra).

Nå vad säger du – här fick du några rejäla skopor ovett och någon av de här punkterna kanske stämmer in på dig och kan hjälpa dig vidare. Jag hoppas det.

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Har du sett Jumanjii Stefan? Några barn hittar ett spel som har ett eget liv. När de går nära spelet hör de en trumma inne i spelet. Så är din nya bok. Jag öppnade den och läste. Och skrattade och grät. Hjärtat slår fortare när jag läser. Nu ligger den på mitt nattduksbord och jag hör hur den trummar. Jag har aldrig läst något så fantastiskt i hela mitt liv. Jag vet inte vad jag ska säga."
Elin Eriksson, Malmö

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Lev smartare och ha det roligare
Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, praktiska råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv.

Smartare liv startade så sent som hösten 2012 och har drygt 7 000 prenumeranter

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker från Ego förlag om att leva ett smartare liv.

Här kan du se om Nyhetsbrevet Smartare liv är något för dig.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.