I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Enkla tips som motiverar dig att sälja mer


Sveriges populäraste tipsbrev för dig som vill sälja mer, mycket mer
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Idag ska du få några snabba tips som jag hoppas ska motivera dig under nästa vecka.


1. Inspirera dig själv
Skaffa inspiration varje dag genom att läsa artiklar, böcker och smarta tips om att sälja så du känner att du tillhör en grupp som brottas med samma utmaningar - och inte är ensam.

2. Hitta mål som du verkligen vill nå
Det är dina mål som ligger och värmer i bakgrunden när det är tufft att sälja. Skriv ner varför du vill nå målen så kommer de att fastna mycket bättre och stödja dig mer. När du vet tydligt vad det kommer att betyda för dig att nå målen så är det lättare att ringa prospekt nummer 44 den här dagen när 43 har sagt nej.

3. Inse att du själv är din värsta fiende
Vi människor är experter på att låta våra inre röster trycka ner oss och tala om att vi ska ge upp och att vi inte klarar det ena och det andra. Om du hade en vän som sa samma saker till dig som du själv säger så skulle du aldrig betrakta den personen som en vän.
Var beredd och säg: "Jaha, nu är du här igen", så fort du försöker trycka ner dig själv.

4. Hoppa upp på hästen direkt om du ramlar av
Gör det till en rutin att fortsätta framåt vad som än händer. Det är tufft att vara säljare och de missar du gör är helt naturliga. Res dig upp och borsta av dig dammet och hoppa upp i sadeln igen. Det är bara så det är. För alla som lyckas!

5. Se dina säljmål klarare
Om du ser framför dig hur det ser ut när du når dina säljmål, vad som händer, hur glad du kommer att bli, vad bra det kommer att kännas så kommer du få bättre fart framåt automatiskt. Slut ögonen och tänk på hur skönt det kommer att bli att komma till målet.

6. Notera vad du gör varje dag
Om det funkar för dig - det gör det för mig - skriv en jobbdagbok där du för in vad du gjort idag för att komma närmare målet. Vinsten är både att du ser vad du har gjort och att det skapar en lust att göra saker som du kan skriva in där för att visa dig själv hur duktig du är - och att det gjorde skillnad att du var på jobbet idag.

7. Gilla konkurrensen
Många säljare gillar att vinna och om du jobbar i en grupp med andra säljare kan de sporra dig att vilja bli bäst i gruppen. Om du driver ett eget företag kan du sikta in dig på en större konkurrent som du vill vinna över.

8. Berätta för andra om dina mål
Ibland är det bra att skapa press utifrån. Om du berättar för alla du känner om dina mål för året, du skriver det på Facebook, Twitter och berättar det för din äkta hälft, dina vänner och ALLA - då ska du se att det blir fart på dig framåt.

9. Tänk positivt
Ja, den där gamla klyschan har blivit så seg att man nästan somnar av den, men det finns något där som har glömts bort. Att notera vad man själv tänker hela tiden och mota bort och ersätta negativa tankar med positiva fungerar faktiskt. Prova själv hela dagen idag. Så fort du tänker något negativt, skaka bort tanken och tänk på något bra, kul och konstruktivt istället. Det fungerar.

Kör på nu så hörs vi snart igen :-)

Den snabbaste vägen till ett fantastiskt självförtroende

Jag vill - jag kan - Jag ska!

"Jag har läst ett enormt antal "självhjälpsböcker" och böcker om mental träning, nlp m.m, för jag har ett stort intresse i detta ämne, men när jag snubblade över "Jag vill, jag kan, jag ska" av Thomas Nilsson så kände jag att om jag hade hittat denna bok för flera år sedan så hade jag inte behövt köpa nån mer bok. Helt otroligt bra är den!!!
Kent Ögren

”Boken hjälper mig varje gång jag tappat tron och drömmarna. Jag önskar jag kunde skriva att jag sträckläste den, men då hade ju inte boken fyllt sitt syfte. Jag hinner nämligen bara något kapitel åt gången innan jag åter är en “doer” och i full färd med nya planer! Tack för mycket kloka ord och för att jag får vara jag, för jag VILL, jag KAN och jag SKA! =) Den ger mig inspiration och påminner mig om vad som är viktigt för mig. ”
Nathalie Andersson

”På ett lättsamt och trevligt sätt tog boken mig tillbaka till mig själv. Många "livscoach-tips" är antingen så analyserande så man till slut tror att allt man gjort i livet har varit fel. Andra är så äckelhurtiga så man tröttnar på att läsa/lyssna efter fem minuter. Den här boken är full med tips och trix som är lätta att ta till sig var man än är i livet och man känner att man växer i lagom takt. Boken har hjälpt mig enormt. Den ligger på nattduksbordet och jag läser något passande kapitel i den så fort jag börjar känna mig lite låg. Superbra och billig form av terapi! Jag vill-jag kan-jag ska har (tillsammans med boken Rivstart) hjälpt mig att ta steget för att förverkliga min dröm, att starta eget företag och bli min egen chef. Efter lite peppning från boken tog jag mod till mig och sade upp mig från mitt jobb, ett jobb som inte har varit roligt på många år, på en arbetsplats som enbart andas kaos, knäckta medarbetare utan framtidstro osv. Jag har tipsat mina kollegor om den här boken. Risken är att det blir tomt på arbetsplatsen om alla läser den.”
Agneta Hermansson, AH Stallkonsult

"Boken ifrågasätter mycket och konfronterar tankar som man har! Man får aha-upplevelser och man kan se på saker från olika synvinklar. Den är lättläst och har ett bra format!"
Paul Spartalis

"Boken innehåller många användbara tips när man kört fast och det känns tungt med försäljningen. Den är mycket lättläst och rekommenderas av mig."
Michael, Eksit Data

"Jag köpte boken ”Jag vill – jag kan – jag ska” till en mycket kunnig kollega som gör ett bra jobb men behöver stärka sitt självförtroende och förstå hur bra jobb hon gör.
Det gör mig gott att hjälpa henne att bli starkare och må ännu bättre i sitt yrkesliv."

Börje Johansson, Hill-Rom Liko Nordic

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Säljtipset här: