I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Tips om att komma tillbaka i rätt gängor efter ledigheten


Sveriges populäraste tipsbrev för företagare


Det kan vara tufft att komma tillbaka med full kraft efter ledigheten och därför får du här lite hjälp om hur du snabbare kommer in i ett bra tempo igen.


Innan du går tillbaka till jobbet

1. Se till att få tillbaka dygnsrytmen till den normala genom att gå och lägga dig tidigare och gå upp tidigare. Det räcker med att börja några dagar innan.

2. Sätt dig ner hemma en kväll och börja tänka lite på jobbet och vad du har framför dig. Leta särskilt efter de här komponenterna:
 • Vad kan du göra mer av på jobbet som leder dig framåt mot dina livsmål?
 • Vad finns det för arbetsuppgifter som du alltid har velat göra men inte gjort än?
 • Vad kan du göra som går snabbt och ger snabba resultat som du kan se?
 • Vad finns det att göra på jobbet som som känns kul – som får dig att le?
 • Vad finns det att göra som andra säger att du inte kan men du vet att du kan och som du känner dig positivt utmanad av?
 • Vad finns det att göra som andra har lyckats med som du kan göra fast inom ditt eget område?
 • Vad finns det att göra som innebär att du får skapa, använda din fantasi för att göra?
 • Vad kan du göra på jobbet som innebär att du blir stolt över dig själv?

 • (Hela idén här är såklart att du ska hitta tillbaka till jobblusten snabbare).


  Tillbaka på jobbet igen

  1. Kom tidigare till jobbet första dagen för att få lite försprång.

  2. Om du jobbar hemifrån – ta en promenad på en halvtimme som blir en promenad till jobbet. Bra för att tänka tillbaka på vad du gjorde senast och vad som är viktigt att göra nu.

  3. Lägg en hel timme på att städa skrivbordet och skapa en arbetsordning som både gör det lättare att ha kontroll men som också påminner dig om vad du faktiskt håller på med och vad som är viktigast att göra först.

  4. Gör gärna en lista över saker som du ska hinna med första dagen och första veckan (så du inte går runt som en zoombie och petar här och där).

  5. Skriv upp världens bästa mål för våren och vad du får (viktigt) om du når dit.


  Gör så här när du tar fram dina egna mål för våren:
  1. Ta fram ett vitt papper och en penna och skriv upp allt du ska åstadkomma fram till midsommar.
  2. Vik ihop lappen snyggt och lägg den i fickan - låt sedan lappen följa med från plagg till plagg under våren så att du alltid blir påmind om målen.
  3. Längst ner på lappen skriver du vad du får om du når dina mål (mycket viktigt)

  Så där - då är det bara att gasa på framåt och uppåt.

  Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

  Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

  "Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
  Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

  Tina, putasmellonme.com

  "Har du sett Jumanjii Stefan? Några barn hittar ett spel som har ett eget liv. När de går nära spelet hör de en trumma inne i spelet. Så är din nya bok. Jag öppnade den och läste. Och skrattade och grät. Hjärtat slår fortare när jag läser. Nu ligger den på mitt nattduksbord och jag hör hur den trummar. Jag har aldrig läst något så fantastiskt i hela mitt liv. Jag vet inte vad jag ska säga."
  Elin Eriksson, Malmö

  "Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
  Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

  Anna Bengelsdorff, Ellos

  "Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
  Mia Rieder

  "Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
  Ulf Engerby, Qbranch AB

  Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

  Om artikelförfattaren:

  Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


  Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
  Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


  Artikeln är skyddad med Google authorship


  Veckans samvetsfråga:
  När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?  Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
  Prenumerera gratis på månadsbrevet Smarta tips för företagare här:

  Prenumerera på gratis tips som tar dig framåt som företagare
  Du får konkreta tips och påminnelser om:
 • Hur du driver ditt företag lönsammare
 • Hur du spar tid och pengar
 • Hur du tjänar mer pengar
 • Hur du får fler kunder
 • Hur du jobbar effektivare och hinner mer

 • Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket från Bokförlaget Redaktionen med böcker för smarta företagare.


  Läs gärna vad brevet innehåller

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.